Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
EXINO - Renerg

ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ….CRIMA TERREI…….

Încălzirea globală….Crima Terrei…….

inainte-de-potop1

În această seară am vizionat un documentar de excepție realizat de către binecunoscutul actor american Leonardo DiCaprio însă de aceasta dată nu ca actor ci în calitate de ambasador al mediului.

Leonardo a călătorit timp de 2 ani de zile în mai multe puncte din lume cum ar fi Antartica , Groelanda , India , Italia , America Latină  , pentru a vizualiza cu ochii lui drama prin care trece Terra din cauza emisiilor de CO2 emis în atmosferă de mâna omului.

În primul rând clima pământului este foarte instabilă mergând în pași mărunți către distrugere. Deja au fost compromise mai multe puncte ale lumii pornind în special de la topirea ghețarilor. Această topire crește cu o viteză extrem de mare apa oceanelor și  cauzează inundații masive. De exemplu Florida este amenințată de aceste inundații precum și insulele din Oceanul Pacific (Fiji). Acestea au provocat încălziri și schimbări climatice dramatice.

Continuăm prin exploatarea minieră și petrolieră care a măcelărit ecosistemul , cauzând dispariția speciilor de animale și au dus către otrăvirea apelor. Cei din industria de hidrocarburi se pare că nu sunt conștienți de toate acestea sau poate nu vor sa înțeleagă că aceste exploatări sunt crime pentru pământ și distrugerea vieții.

NU EXISTĂ HIDROCARBURI CURATE!!!

Publicul este total deinformat cu privire la acestea.

download

Știați că în China poluarea este de 3 ori mai mare față de S.U.A ?.

În China sunt peste 9000 de Uzine care poluază aerului. Oamenii din orașele mari ies pe drum cu măști pe gură și nas. Sunt speriați că se pot îmbolnăvii de cancer pulmonar în orice clipă. Prin urmare șefii de stat au întocmit o hartă cu gradul de poluare la nivel național și au înteprins diverse învestiții la un grad mai intens față de S.U.A către domeniul energiei verde , ca fiind unica sursă de salvare.

Știați că în India mai mult de 50% din populație nu dispun de  energie electrică ?

Asta mi se pare cu totul dramatic având în vedere că trăim în 2016. Este o criză națională de sărăcie lucie , se folosesc efectiv de bio-masă adică de bălegarul animalelor pentru mâncare. Agricultura este la pământ din cauza încălzirii globale pentru că a inundat în repetate rânduri  culturiile agricole. Distrugând și apele dulci din  comunitate.

 Știați că  producția  uleiului de palmier distruge zilnic rând pe rând ultimile păduri tropicale în masă ?

Da, și eu am rămas surprinsă să aflu că în cipsurile Lays spre exemplu se regăsește ulei din palmieri produs în urma unor  crime masive în ultimile păduri tropicale din lume. Nu numai ca prin incendierea care se execută la ordinea zilei  poluează aerul dar pun în pericol și viețile oamenilor în fiecare clipă.

Și am să închei prin ultimul șir de întrebări „Știați că” : Vitele emană o cantitate foarte mare de metan în atmosferă la fel ca și uzinele producătoare de hidrocarburi ?

Asta cred ca nici studenții sau experți zootehniști nu știu. Se pare ca vitele și cand rumegă produc metan ducând la distrugerea atmosferei. Ce este de făcut ? Să schimbăm dieta. Să fim atenți la ce mâncăm , consumul excesiv al carnei de vită produce  o creștere masivă pe cap de bovină iar rezultatul nu este favorabil pentru climă.

Concluziile  lui Leonardo împreună cu  unul dintre cei mai buni cercetători de la NASA sunt următoarele :

  • Este necesară introducerea taxei pe CO2
  • Și conștientizarea necesității planului de tranziție la energia verde.
  • Există soluții , dacă se vor începe aceste demersuri va urma o încălzire totală înainte de răcire. Acestea pot salva ghețarii de la adevărate dezastre și oamenii din calea poluării.

627x0

Noi ca și țară  trebuie să conștientizăm de asemenea toate acestea , să înțelegem că defrișările care se fac masiv în România (ultima țară din Europa cu păduri virgine) duc la alunecări de teren , distrugerea ecosistemului și biodiversității.

Să înțelegem că reciclarea selectivă nu se face doar că este un trend , ci necesitatea sălvării noastre ca omenire.

Să luăm drept exemplu de bune practici țările Nordice de exemplu Danemarca care își produce singură 100 % energia electrică prin Sistemele Eoliene. Sau Suedia  declarată unica Țară din lume verde.

Tranziția către energia verde nu este ușoară însă  prin deschiderea noastră ca populație duce către scăderea prețurilor și posibilitatea utilizării de fiecare cetațean în parte.

Vă invit să urmăriți până mâine seară cel tarziu pe YouTube acest documentar numit „Înainte de Potop” realizat de Leonardo DiCaprio în colaborare cu cei de la National Geographic gratis. După această dată se pare ca va fi cerută o taxă pentru vizualizarea sa.

Fi tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume…..Fi tu cel care lasă o lume mai buna pentru urmașii tăi , pentru că și tu când te-ai născut ai găsit-o mai frumoasă……Fi ambasador verde….Fi verde impreună cu noi….RENERG este un concept care luptă pentru conștientizarea  populație despre posibilitățile de tranziție către Energia Verde…..RENERG este alături de tine pe drumul schimbării „ verde „.

Luminița Vlaicu – Manager RENERG

Comments are closed.