Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
EXINO - Renerg

Bună sunt Luminița 🙂

De profesie sunt inginer în domeniul energiilor regenerabile. Mă bucur tare mult că am ales acest domeniu, deoarece este un domeniu de viitor și în care reușesc să mă regăsesc în fiecare prin diferitele activități pe care le inteprind.

Am finalizat studiile universitare de licență și master în cadrul Universității Transilvania din Brașov. Facultatea Design de Produs și Mediu,  specializarea Ingineria Sistemelor de Energii Regenerabile.

Când eram prin anul III de Facultate mi-am dat seama că viitorul aparține acestui domeniu, și că trebuie să fac ceva în acest sens. Chiar simțeam că sunt aleasă să fac partea din pionieratul care se desfășoară la nivel de România. Însă nu știam cu adevărat cum o să realizez asta. Visam întradevăr să deschid o societate micuță evident, unde să ofer informații oamenilor care nu sunt pe domeniu însă doresc să țină pasul cu noua industrie a energiilor regenerabile.

Astfel după nici 4 ani, mi s-a îndeplinit visul. Am o obținut această subvenție de 25.000 euro, și am deschis StartU-ul. Însă lucrurile nu au stat așa cum am crezut eu la început că vor fi doar lapte și miere. Mi-am dat seama că totuși chiar dacă am studiat domeniul nu sunt un profesionist. Astfel am decis să mă perfecționez încontinuare prin studiu și bineînțeles prin muncă.

Din 2015 m-am înscris la Școala Doctorală, acum sunt anul III. În septembrie 2018 trebuie să îmi susțin teza doctorală, care a început cu o temă acum 3 ani dar se finalizează cu o altă tema. Asta datorită experienței practice pe care am acumulat-o implicându-mă activ în domeniul energiilor regenerabile.

Mi-am înființat punctul de lucru în cadrul Incubatorului de Afaceri, ca să fiu mai aproape de mentorii mei și de proiectele care se desfășurau aici în domeniul meu de interes. La început am crezut că sunt total pe un drum greșit. De ce ? Pentru că îeșisem total din zona mea de confort. Nu reușeam efectiv să mă adun. Pur și simplu viața de tânăr anteprenor realizase că nu este așa cum credeam.

Însă acum după ceva timp de studiu și experiență, m-am reinventat. Și acum știu cu adevărat drumul pe care să merg, ca să fac și eu parte din pionerii industriei energiilor regenerabile și în timp să pot lăsa ceva în urma mea.

În curând continuare va fi reprodusă într-un articol pe care îl voi posta pe blogul meu. Blogul de energii regenerabile.

Pe curând…

Cu drag

Luminița 🙂

Motto : "Fă Rai din ce ai"